فضاپیمای برخورد عمیق ناسا اولین تصاویر خود از دنباله دار مشهور
آیسان(C/2012 S1) را ثبت کرد. تصاویر توسط آشکارساز وضوح متوسط این فضاپیما
ثبت شده است. این داده ها که در یک پریود 36 ساعته ثبت شده اند در 17 و 18
ژانویه 2013 از فاصله 793میلیون کیلومتری این دنباله را کنکاش نموئه اند.
بسیاری دانشمندان آینده درخشانی را برای دنباله دار آیسان پیشبینی میکنند.
تصویر فوق مدار دنباله دار آیسان است که در سال 2012 توسط دفتر برنامه اجرام نزدیک به زمین JPL رسم شد
توده یخی که از اعماق فضا متولد شده است، پاییز امسال نمایش فوق العاده را در فضای داخلی منظومه شمسی از خود نشان خواهد داد.
تیم لارسون مدیر پروژه فضاپیمای برخورد عمیق ناسا در آزمایشگاه پیشران جت ناسا میگوید: "این چهارمین دنباله داری است که روی آن عملیات علمی و کاوشی انجام میدهیم، البته آیسان دورترین دنباله داری بود که ما آنرا بررسی نمودیم"
فضاپیمای برخورد نزدیک از کنار دو دنباله دار تمپل 1 و هارتلی 2 عبور و آنها را بررسی نموده است و پیش از این دنباله دار گاراد را نیز همچون ایسان رصد کرده است.
دانشمندان توقع دارند از این تصویر برداری از سطح آیسان، اطلاعات فروسرخ و منحنیهای نوری(که به ما کمک میکند تا سرعت چرخش دنباله دار به دور خود را محاسبه کنیم) و البته تصاویر نورمرئی حاصل شود.
از داده های اولیه از آیسان فیلمی نیز تهیه شده که به دانشمندان در درک بهتر این جرم سماوی کمک شایانی خواهد نمود. اطلاعات اولیه از این دنباله دار حاکی از آن است که گرچه آیسان هنوز در مناطق خارجی منظومه شمسی قرار دارد و 763میلیون کیلومتر از خورشید فاصله دارد اما فعالیت خود را آغاز نموده است و در 18 ژانویه امسال دنباله ی این دنباله دار بیش از 64400 کیلومتر درازا دارد.
دنباله دار آیسان در 21 سپتامبر 2012 توسط دو منجم روسی که در نزدیکی شهر کیسلودکس توسط یک تلسکوپ 16 اینچ رصد میکردند کشف شد و توسط دفتر برنامه اجرام نزدیک به زمین ناسا که متعلق به JPLاست مسیر و مدار این دنباله دار عظیم کشف شد.
شما میتوانید فیلمی که از داده های اولیه این دنباله دار تهیه شده است را
اینجا مشاهده کنید
منبع خبر: sciencedaily
منبع تصویر: Space.com
برچسبها: دنباله دار,دنباله دار بزرگ,دنباله دار بسیار درخشان سال 1392,دنباله دار پاییز 92,دنباله دار زمستان 92,بزرگترین دنباله دار تاریخ,آیسان,آیسون,ایسون,ستاره دنباله دار,ستاره دنباله دار هالی,برخورد دنباله دار با زمین,خرات دنباله دار,نجوم,ستاره شناسی,رصدشناسی,ستاره شناسی اماتوری,نجوم اماتوری در یزد,رصد در یزد,اموزش نجوم در یزد,کویر نوردی,رصد آسمان پرستاره کویر یزد