/a>>/>
برای دانلود با حجم 1.4 مگابایت اینجا کلیک کنید
یکی از زیباترین اجرام در صورت فلکی خرس بزرگ، اجرام همسایه M81 و M82 هستند
یافتن این دو جرم زیبا و چشم گیر هم بدین نحو است:
- ستاره های دبه و فغز را از خرس بزرگ بیابید
- از ستاره فغز خطی به ستاره دبه رسم نمایید
- این خط را به اندازه خود(فاصله بین فغز تا دبه) ادامه دهید
- در مکانی که شما یافته اید دو کهکشان زیبای M81 , M82 قرار دارند که در دید تلسکوپ در کنار هم قرار دارند
همواره تعیین جهت قبله سوالی مهم برای افرادی است که در جایی سکنی دارند یا بدان جا مسافرت کرده اند
با مراجعه به سایت مرکز مطالعات و پژوهشی فلکی-نجومی>قسمت تعیین قبله در هر روز از سال میتوانید قبله منطقه خود را ببیند- تنها کافیست نام شهر مورد نظر را وارد کنید
لینک زیر شما را به صفحه موردنظر می رساند
/a>>/>
برای دانلود با حجم 1.4 مگابایت اینجا کلیک کنید
اولین انفجار ابرنواختری(super nova) که توسط انسانها دیده و گزارش شد در قرن دهم میلادی رخ داد. این انفجار بقدری از خودش نور و انرژی ساطع نمود که نور ستاره منفجر شده حتی در روز هم مشاهده میشد و از اینرو چینی ها به آن ستاره میهمان میگفتند
لینک زیر انیمشنی از نحوه این انفجار و سپس ایجاد سحابی خرچنگ از بازمانده های این انفجار است
برای دانلود با حجم 2.3 مگابایت(small QT) اینجا
حجم 7.8 مگابایت(medium flash) اینجا
حجم 16.8 مگابایت (Mpeg-1) اینجا
و حجم 24 مگابایت (HD & Apple TV) اینجا کلیک کنید
ستاره شناسان، رصدخانه های فضایی و زمینی و همچنین عکاسان نجوم در سال 1390 تصاویر نجومی بسیار زیبایی تهیه کردند که از جمله آنها می توان به عکسهای عکاس ایرانی، نمایی فضایی از کویر نمکی کشورمان، نورهای شبانگاهی و پنجگانه زحل اشاره کرد. به گزارش خبرنگار مهر، نخستین روزهای سال نو زمان مناسبی برای یادآوری رویدادهایی است که در سال گذشته پشت سر گذاشته ایم. دنیای نجوم و فضا در سال 1390 موفق شد تصاویری تماشایی را به جامعه علمی و دوستداران آسمان ارائه کند.
نور شبانگاهی
در این تصویر، نوارهای نورانی در اطراف شهر "یلونایف" در شمال کانادا دیده می شود. عکاس این تصویر دیدنی که در اوایل سال 1390 منتشر شد، تصاویر پانورامیک مختلف را از این شفق قطبی به روش دیجیتالی در هم ترکیب و این تصویر 360 درجه را برای ایجاد این اثر " کره کریستالی" به وجود آورده است.
تلسکوپ فضایی هابل دقیق ترین و پرجزئیات ترین تصویر را از M9 تهیه کرده است. این خوشه ستاره ای زیبا در نزدیکی مرکز کهکشان راه شیری خودمان قرار گرفته است. این گوی پرستاره به قدری در آسمان کوچک است که با چشم غیر مسلح قادر به دیدن آن نیستیم اما در این تصویر هابل بیش از 250 هزار ستاره از آن قابل رویت است.