خیلی وقت است که شاهد دنباله دار رخشانی نبودیم. شاید اخرین دنباله داری که کمی نورانی بود دنباله دار هولمز بود که در اکتبر 2007 در صورت فلکی برساووش درخشان شد. اما حالا باید منتظر درخشش دنباله داری پرنور در اواخر سال شمسی باشیم. دنباله دار پن استارز
تلسکوپ The
Panoramic Survey Telescope & Rapid
در جزایر مانومی هاوایی قرار دارد و هدف اصلی آن یافتن دنباله دارها و سیارکها و
کشف خطرات احتمالی آنها برای زمین است. این تلسکوپ پیشرفته در سال 2011 دنباله
داری را کشف نمود که ابتدا نام آنرا c\2011
L4 نامید
در سال 2011 که این دنباله دار کشف شد در فاصله 6.6 واحد نجومی در زندیکی مدار زحل بود و قدری معادل 19 داشت(بسیار بسیار کم نورتر از چیزی که تلسکوپهای آماتوری بتوانند آنرا رصد کنند)
مطالعات اولیه نشان میداد این دنباله دار در مارچ 2013(اسفند91) به نزدیکترین فاصله به خورشید میرسد، فاصله ای حدودا 50میلیون کیلومتری. البته مدار این دنباله دار برگرد خورشید، سهمی است یعنی مداری که هیچ بازگشتی ندارد و احتمالا این اولین و آخرین باری که ما آنرا رصد میکنیم. البته این دنباله دار در همین دیدار نیز به دنبال ثبت شاهکار است و قرار است با قدری بین 1 تا -1 برایمان نور فشانی کند یعنی درخشندگی درحد ستاره شعرای یمانی، پرنورترین ستاره آسمان.
در اوایل سال 2012 این دنباله دار به درخشندگی حدود قدر 12 رسید که رصدگران میتوانستند با تلسکوپهای متوسط خود آنرا در نیمکره جنوبی رصد کنند.
در حال حاضر این دنباله دار فقط از نیمکره جنوبی زمین قابل روئیت است و تا روز های اول ماه مارچ (هفته دوم اسفند) برای ساکنان نیمکره شمالی قابل مشاهده نخواهد بود. پن استارز به محض روئیت پذیری در اسمان نیمکره شمالی, با چشم غیرمسلح دیده می شود و روز 9 مارچ (19 اسفند) به اوج درخشش خود میرسد و ساکنان نیمکره شمالی روز های اوج درخشش این دنباله دار را از دست نخواهند داد. مسیر حرکت دنباله دار: PanSTARRS در حال حاضر در صورت فلکی گرگ قرار دارد و از قدر حدود 9 یا 10 میدرخشد.دنباله دار از امروز تا اواخر ماه می (اوایل خرداد) که دوباره به حدود قدر 10 میرسد, در مسیر خود در اسمان به ترتیب از صورت های فلکی گرگ، عقرب، اکلیل شمالی، تلسکوپ، میکروسکوپ، درنا، ماهی جنوب، حجار، دلو، قیطس، حوت، آندرومدا، ذات الکرسی، قیفاووس، اژدها و دب اصغر عبور خواهد نمود.
از زمانی که دنباله دار به اسمان نیمکره شمالی وارد می شود, سه بار در کنار سایر اجرام اسمانی قرار می گیرد.
برای دانلود این مطلب بصورت PDF اینجا کلیک کنید
منبع مطلب: universetoday.com
منبع تصاویر: astrotalk
برچسب: دنباله دار,پن استارز,ستاره هالی,هولمز,گاراد,النین,زحل,خطرات برای زمین,دنباله دار اسفند 91,دنباله دار پرنور,دنباله دار درخشان,مدار سهموی,همنشینی اندرومدا و دنباله دار,تلسکوپ,رصد,نجوم,آسمان کویر,تور رصدی,کویر نوردی,خرید تلسکوپ,فروش ابزار نجومی,مشاوره خرید تلسکوپ,رصد دنباله دار,رصد اجرام منظومه شمسی,ستاره شناسی,تور ستاره شناسی,نجوم یزد,نجوم ایران,دنباله دار پان استارز,دنباله دار پان استار,دنباله دار پان ستار,دنباله دار پن ستارز,ستاره دنباله دار پان استارز,ستاره دنباله دار پن استار,دنباله دار درخشان بهمن ۹۱