انا زینا السماء الدنیا بزینة الکواکب
((ما آسمان را با کواکب و ستارگان زینت بخشیدیم )) (صافات 6)
این آیه یکی از آیاتی است که خداوند در آن به وضوح از ستارگان سخن به میان میآورد. آیه ای که خیلی ها ،از جمله خود من، برای زینت بخشیدن به سخنرانی های نجومی در ابتدای نطق ایراد میکنند. اما معضلی که خیلی اوقات برخی از قرآن پژوهان در دام آن اسیر میشوند،
اصرار بر مرتبط ساختن آیات قرآن با دستاوردهای جدید علم نجوم است.
در یکی از دیدارهای رهبر معظم انقلاب با برخی از نخبگان در یزد،یکی از قرآن پژوهان یزدی از همین شیوه استفاده نمود و برای بزرگ جلوه دادن قران کریم از برخی تطابق های علمی با آیات قرآن سخن به میان آورد. رهبر انقلاب پس از اتمام سخنان ایشان در کلامی بسیار مختصر زبان به سخن گشودند و در انتقاد از این نحوه تفسیر،در لابلای سخنان خود اینگونه تفهیم نمودند که،درست است که قرآن عزیز ما مصداق یک کتاب کامل و جامع است اما در نظر داشته باشیم که ممکن است چیزهای که ما الان داریم به قرآن نسبت میدهیم و برای آن پیشرفتها آیه های از قران را میابیم ممکن است چند روز دیگر رد شوند آنوقت ممکن است بهانه به دست دشمنان بیفتد و برای رد قران کریم ما در اشتباه بودن آیات آن از حرفهای خود ما برایمان دلیل بیاورند.
البته از یاد نبریم برخی از آیات قران از علم نجوم و اعجاز قران به وضوح سخن میگویند و آنقدر این سخنان محکم است که نمیتوان به نحوی دیگر آنها را تفسیر نمود از جمله آیه 17 سوره مبارکه الرحمن که خداوند تبارک و تعالی در آن میفرماید:
" رب المشرقین و رب المغربین" ((آن خدایی که آفریننده دو مشرق و دومغرب است))
آسمون دلتون پرستاره