زندگی پرستاره من

دریچه ای کوچک به جهانی بزرگ

زندگی پرستاره من

دریچه ای کوچک به جهانی بزرگ

رصد نوبلی

توی هرکاری یک سری نقاط زیبا که نشون دهنده اثربخشی اون کار باشه وجود داره که ادم رو به ادامه اون کار هرچند هم که براش سخت یا بی منفعت(مادی) باشه، مشتاق و راغب میکنه

نجوم و به ویژه نجوم گردشگری هم برای من و دوستانم همینطور بوده!(والبته امیدوارم برای همه دل مشغولان اسمون به همین نحو باشه)

برنامه هایی مثل رصدی که با سفیر برزیل و خانومش داشتم، یا همین نوروز که برنامه ای برای سفیر سوئیس و خونواده دوست داشتنیش برگزار کردم گوشه ای از این قوت قلبهاست.

پنجشنبه گذشته مورخ 31شهریورماه هم یکی دیگه از اون برنامه ها رقم خورد. ابتدای هفته ازطرف مدیریت کاروانسرای زین الدین با من تماس گرفته شد مبنی بر اینکه اواخر هفته این کاروانسرا میزبان یک تیم از پروفسورهای المانی هست که به دعوت دانشگاه تهران به ایران اومدن و الان هم برای تحقیقات و البته گشت و گزار به یزد میان! ابتدا فکر میکردن که این تیم رو متخصصین فیزیک تشکیل میدن اما بعدا معلوم شد که این تیم تحقیقاتی شامل 5پروفسور محیط زیست شناسه که هرکدوم توی کارشون دردنیا نخبه اند. در این تیم یک برنده نوبل هم حضور داشت: میشل سوکو برنده نوبل محیط زیست در حیطه حیات وحش

این تیم توسط دکتر مجنونیان و دکتر ملکیان اعضای هیئت علمی دانشگاه تهران همراهی میشد و از همون صبح رصد بارها و بارها از من خواسته شد که برنامه به بهترین نحو برگزار بشه!

راستش از هیبت این ادمها میترسیدم و وقتی اونجا لیدر گروه اقای اسلامی شروع به معرفی اعضای تیم به من کرد، ترسم صد چندان شد. واسه این تیم نمیشد با ستاره قطبی و ذات الکرسی شروع کرد؛ از صبح کلی براش نقشه کشیده بودم، مزاحم خیلی از دوستان مثل خانومstargazerهم شده بودم تا بهم همفکری بدن(مرسی خانوم مدیر)! خلاصه دستم خالی نبود ولی اونها هم بجز یکیشون از نجوم تقریبا چیزی نمیدونستن(برام جالب بود): پروفسور کناپ؛متخصص کویرشناسی و کاندیدای جایزه نوبل بخاطر تحقیقات در زمینه ابیاری با ستارگان(زمانبندی آب قناتها) که واقعا ستارگان رو عالی میشناخت.

خلاصه بعد از شام رصد آغاز شد و همگی بالای پشت بام اومدن خیلی گذرا شروع به توضیح یافتن ستاره قطبی روی آی پد و اسمون کردم، ناگهان با یه صدای سگ برق از سرم پرید هرچی رشتم تو ذهنم پنبه شد؛ صدای کسی نبود جز پروفسور سوکو(ماشالله تقلید صداش حرف نداشت) یک نکته در ابتدای برنامه برای جمع خیلی جالب بود اونم یافتن عرض جغرافیایی با ستاره قطبی بود.

برخلاف چیزی که فکر میکردم جمع فوق العاده دوست داشتنی بود! فوق العاده!!!

رصد علی القاعده دنبال میشد! البته تو این رصد تنها نبودم و خواهرم و خانوم عزیزالهی(marjan.azizolahi)هم منو همراهی میکردن

از جالبترین اجرام  برای گروه خوشهm13، خوشه پروین از پشت دوچشمی(که خودشون پروین رو شکار میکردن و همزمان افسانه ش روهم میشنیدن)، کهکشان اندرومدا و البته سورپرایز نهایی یعنی شاه سیارات، مشتری زیبا، بود.

شاید من اگه درحد علمی این دوستان بودم انقد سوال نمیپرسیدم(زشته یه پروفسور سوال بپرسه!!!)، ولی از پرسیدن اصلا دریغ نمیکردن. دوست داشتنی ترین عضو گروه پروفسور رالف میتلوهنر بود که سوالش درمورد سیاه چاله ها بحث رصد رو بطور کلی تغییر داد و اون بحث تا بعد از رصد هم طول کشید

یکی از کارهایی که به نظرم جالب میاد و در رصدها انجام میدم نشان دادن اسمان لحظه تولد یکی از اعضای گروه(هرکی راغب تر به استرولوژیه) است؛ اگر اطلاعاتی درمورد استرولوژی داشته باشین میتونید با گفتن تاثیر هرکدوم ازصور فلکی در دیدگاه های خرافی جذابیت و وهم زیبایی به برنامه تون بدید. راستش فکرنمیکردم این تور مایل به این چیزا باشه ولی خیلی رغبت نشون دادن و منم این کار رو برای تنها خانوم گروه که اصالتا مصری بود انجام دادم: خانوم پروفسور هاله عارف. واقعا براش جذاب بود.

البته هنگامی که رصد تمام شد و برای استراحت به شاه نشین کاروانسرا مراجعه کردیم بحث داغی بر سر استرولوژی با پروفسور عارف و میتلوهنر برپا شد!

از چپ به راست: هاله عارف، من، اقای امامی(مدیریت زین الدین)، رالف میتلوهنر 

 

 

 

نکته جالبی که وجود داشت این بود که همونطور که خیلی از دوستان میدانند در ایران باستان اگر هنگام تولد کودکی ستاره سهیل در اسمان میبوده نام وی را "ستویس(سهیل)" می نامیدند، درزمان تولد پروفسور میتلوهنر هم سهیل در اسمان بوده! وی با شنیدن این داستان خیلی خوشحال شد که نام ایرانی وی نام یک ستاره است و سریعا نام ایرانی خود را یادداشت نمود در اخر فهمیدم هنگام توضیح درمورد استرولوژی تمام صحبتهای من رو ضبط نموده! راستش خیلی خوشحال شدم

افراد شرکت کننده در این برنامه:

-         پروفسور میشل سوکو: برنده نوبل محیط زیست

-         پروفسور کناپ : متخصص کویر و کاندید جایره نوبل

-         پروفسور هاله عارف: متخصص سم شناسی

-         پروفسور رالف میتلوهنر: جنگل شناس

-         ..................(جوون ترین عضو گروه که اسمشو نمیدونم)

-         دکتر مجنونیان: رییس دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران

دکتر ملکیان: عضو هیئت علمی دانشکده منایع طبیعی 

 

اسمون دلتون پرستاره

نظرات 1 + ارسال نظر
یه بهونه سه‌شنبه 26 مهر 1390 ساعت 05:43 ب.ظ

سلام
همیشه عالی عالی عالی بینهایت گزارش شما زیباست
آسمون دلتون واقعا پرستاره

نظر لطف شماست دوست عزیز

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد