زندگی پرستاره من

دریچه ای کوچک به جهانی بزرگ

زندگی پرستاره من

دریچه ای کوچک به جهانی بزرگ

ماموریت WISEناسا، توانست اولین سیارک تروجان زمین را کشف کند

در این مطالعه، منجمان از جستجوگر فروسرخ میدان دید باز ناسا(WISE) برای کشف اولین سیارک "تروجان" که هم مدار با زمین در حال گردش به دور خورشید است، استفاده نمودند.

تروجانها،سیارکهایی هستند که در مدارشان با سیاره ای در نزدیکی نقاط لاگرانژی آن سیاره مشترک باشند. به علت اینکه همواره یا عقب یا جلوتر از سیاره به دور خورشید میچرخند، امکان برخورد با سیاره را ندارند. در منظومه شمسی ما, تروجانهایی در مدارهای نپتون، مریخ و مشتری مشاهده شده اند. دو قمر سیاره زحل نیز دارای تروجان هستند.

دانشمندان پیش بینی نموده بودند که زمین نیز باید دارای سیارکهای تروجان باشد، اما یافتن این سیارکها فوق العاده دشواراست زیرا این اجرام هم به نسبت کوچکند و هم در دید ناظر زمینی در کنار خورشید دیده میشوند.

مارتین کانر از دانشگاه اتاباسکای کانادا میگوید:" این سیارکها اغلب در روز پدیدار میشوند و به همین علت یافتن آنها دشوار است" وی می افزاید:" اما ما بالاخره یکی از آنها را یافتیم زیرا این سیارک به علت مدار غیرعادیش نسبت به تروجانهای دیگر، از خورشید دورتر میشود و از اینرو توانستیم آنرا مشاهده کنیم؛ WISEبازی را به نفع ما تغییر داد و به ما دیدی را اهدا نمود که نمیتوانستیم در سطح زمین داشته باشیم"

تلسکوپ WISEاز ژانویه 2010 تا فبریه 2011 به مساحی آسمان در حیطه امواج فروسرخ پرداخت و تقریبا تمامی آسمان را در این امواج اسکن نمود. کانر و تیمش، تحقیقاتشان را روی سیارکهای تروجان داده های مورد نیازشان را از NEOWISE بدست می آورند. NEOWISEابزاری اضافی است که به منظور گرفتن فوکوس بالاتر از اجرام نزدیک به زمین همچون سیارکها و دنباله دارها به WISE افزوده شده است.

NEO که مخفف اجرام نزدیک به زمین است، اجرامی را شامل میشود که در فاصله 45 میلیون کیلومتری از زمین گرد خورشید در چرخشند.

در پروژه NEOWISE بیش از 155000 سیارک در کمربند اصلی میان مریخ و مشتری که بیش از 500 تای انها جزو اجرام NEOهستند که 132 تای آنها قبلا کشف نشده بودند


منبع: Astronomy.com

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد